Open menu

falafel kookboekIn het falafelrecept op pagina 64 gebruiken we rauwe witte bonen. Tijdens het bakken zouden ze voldoende verhit moeten worden om de lectine die in rauwe bonen zit onschadelijk te maken, maar dit kán misgaan. Omdat we niet willen dat dat misgaat (want dan kun je ziek worden) adviseren we je het recept op de volgende twee punten aan te passen.

Extra stap na stap 1: Breng de witte bonen aan de kook in een pan schoon water. Laat de bonen, nadat het water aan de kook is gebracht, minstens 15 minuten koken. Ze zijn dan nog hard, maar dat geeft niet. Giet de bonen af, spoel ze af met koud water en dep ze droog. Wacht tot de bonen afgekoeld zijn en ga dan verder met stap 2.

Pas stap 6. aan: Bak de falafel niet in 10 el zonnebloemolie, maar frituur ze ongeveer 3 minuten in zonnebloemolie op 180 graden. Je hebt hiervoor meer olie nodig dan in het recept aangegeven. Een friteuse heb je niet nodig, want frituren kan ook goed en veilig in een wok.

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama