Open menu

kookworkshopVegatopia is de oudste website over lekker vegetarisch eten, met goed 90.000 bezoekers per maand en een erg leuke redactie. Vegatopia draait 100% op vrijwilligers. Er is veel te leren, je werkt met een enthousiast redactieteam, dat je graag helpt jezelf verder te ontwikkelen en bij het vormgeven van nieuwe initiatieven. Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.

Culinair redacteur

Als culinair redacteur draag je actief bij aan de invulling van Vegatopia. Je schrijft recepten, achtergrondartikelen, kookboek- of restaurantrecensies en over alles wat maar aanverwant is aan vegetarisch eten, koken en leven. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Daarbij ben je in staat (eind)redactie te voeren over artikelen, onderhoud je contact met de redactie via internet en het forum en bestaat er de mogelijkheid om nevenactiviteiten op te pakken, zoals social media, beheer van de mailbox, het coördineren van artikelen, contact met onze gastredacteuren, het aanvragen van kookboeken, of het advertentiebeleid.

Gastredacteur

Als gastredacteur draag je bij aan de invulling van Vegatopia. Jouw bijdrage bestaat uit minimaal een artikel per maand. Waar je over schrijft staat je volledig vrij, als het maar bij de visie van Vegatopia past. Wel wordt je artikel nog geredigeerd door een lid van de vaste redactie. Incidenteel is er de mogelijkheid om kookboeken te recenseren, culinaire evenementen te bezoeken en om mee te werken aan de jaarlijkse kerstmenu’s. Het gastredacteurschap is ideaal als je niet genoeg tijd hebt voor volledig redacteurschap of bijvoorbeeld in het buitenland woont, maar toch graag je originele recepten en ideeën voor een groot publiek toegankelijk wil maken.

Restaurantgidsredacteur

Als restaurantgidsredacteur zorg je actief voor het up-to-date houden van de Vegatopia restaurantgids. Je verwerkt de tips van bezoekers, maar zoekt ook zelf actief naar restaurants die onze gids verder verrijken. Daarnaast zorg je met de andere restaurantgidsredacteuren voor het beheer van de mailbox. Uiteraard vind je het zelf leuk om restaurants te bezoeken en vegetarisch te eten. Ook het schrijven van restaurantrecensies en aanverwante artikelen (eten in het buitenland, trends, en eventueel recepten) en het meedenken over de ontwikkeling van de gids, worden zeer gewaardeerd.

Wat krijg je ervoor terug?

Heel veel! Bijvoorbeeld:

  • ruimte om je stem te laten horen op het grootste online platform over lekker vegetarisch eten (in Nederland en België)
  • een enthousiast redactieteam
  • feedback op je werk en de ruimte om je te ontwikkelen
  • fijne redactieborrels, bezoeken aan culinaire evenementen

Geïnteresseerd?

Stuur dan een mail naar waarin je je kort voorstelt en vertelt waarom jij ons team wil komen versterken. Als je graag artikelen wil gaan schrijven, stuur dan als bijlage een nieuw door jou geschreven artikel dat aansluit bij Vegatopia. Als je een recept instuurt, stuur dan ook een foto van het gerecht mee. Mocht het klikken, dan verwelkomen we je graag als gastredacteur), als lid van de vaste redactie, of als restaurantgidsredacteur.

proostfoto klein

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama