Open menu

citroen_thbTijdens een Midden-Oosters etentje voor vrienden ontdekten we een lekker frisse bulgur. Een fijn gerecht om bij Midden-Oosterse hapjes te eten.

Het is echt belangrijk dat je dit gerecht met fijne bulgur maakt en niet met grove. De grove bulgur kun je namelijk beter koken en die leent zich dus voor hele andere gerechten dan de fijne, die beter is voor dit soort salades.

Nodig voor 4 personen:
- 200 g fijne bulgur
- halve granaatappel
- rasp van een biologische citroen (medium grootte)
- sap van een halve citroen
- scheutje extra virgine olijfolie
- zout, peper

Doe de bulgur in een niet te kleine kom. Kook water in de waterkoker en giet het water dat net van de kook af is er over, de bulgur moet net even onderstaan. Het water wordt daarna meteen geabsorbeerd door de bulgur, dat is ook de bedoeling. Roer de bulgur met een vork om en laat een kwartiertje staan.

Haal de pitjes uit de granaatappel. Zorg dat de witte vliesjes niet meekomen, die zijn bitter. Je kunt af en toe met een houten lepel op de schil van de granaatappel slaan, dan komen de pitjes een beetje meer los. Was de citroen en rasp de schil er af. Dit gaat erg handig met een microplane rasp (die in Amerika trouwens veel goedkoper zijn dan hier: maar 13 dollar. Dus als je iemand kent die naar Amerika gaat, laat hem er eentje meenemen!).

Roer de bulgur met een vork los, zodat er bijna geen klontjes meer in zitten. Roer de citroenrasp en sap erdoorheen, nog een beetje olijfolie en zout en peper. Proef. Eventueel nog wat citroensap toevoegen. Roer dan de granaatappel erdoor.

Een lekker bijgerecht bij bijvoorbeeld tzaziki en courgette gebakken in pittige tomatensaus.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama