Open menu

spinazie_thbZo, dat klinkt wel heel simpel: spinazie met ei. Dit gerecht van gebakken spinazie waarin het ei zachtjes meegaart is dan ook best snel te maken, maar het is wél heel erg lekker.

Voor 2 personen
600g spinazie
1 prei
2 eieren
30g geraspte, beetje pittige kaas
snufje cayennepeper
peper en zout
beetje olijfolie om in te bakken

  • Was de spinazie heel erg goed en maak bij voorkeur droog in een slacentrifuge.
  • Snij de prei in stukjes.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan (waar je voor straks ook een deksel bij hebt) en bak de prei een paar minuten op matig vuur, af en toe roeren
  • Voeg in porties de spinazie toe, laten slinken, en weer een portie toevoegen, tot je alle spinazie hebt gehad. Voeg zout, peper en cayennepeper toe.
  • Draai het vuur nu hoger, zodat het water dat uit de spinazie komt verdampt. Giet eventueel het water af, het geheel moet niet te nat zijn.
  • Draai het vuur nu weer lager, verdeel de kaas over de bovenkant van de spinazie. Druk met een soeplepel 2 kuiltjes in de spinazie en breek daar de eieren in. Doe een deksel op de pan en wacht vier minuten.
  • Haal dan de pan van het vuur, en verdeel de spinazie met ei over 2 borden. Dat moet je een beetje voorzichtig aanpakken, want je wilt niet dat het ei, dat nog niet helemaal gestold is, breekt en helemaal uitloopt. Met 2 spatels is het prima te doen.

Lekker met gekookte aardappels.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama