Open menu

Mijn groenteboer had prachtige bosjes meirapen liggen. Meirapen zijn jaarrond te krijgen zijn, dus vraag me niet waarom ze meiraap heten, maar dit bosje was heel prachtig: witte, kleine meiraapjes van het formaal golfbal die riepen om gezellig samen te worden gestoofd. Nou vooruit dan maar.

De beste vindplek voor meirapen is de biologische markt of de Turkse groentewinkel. Supermarkten doen over het algemeen niet aan meirapen.

Gestoofde raapjes

Voor 2 personen:
300 g rapen, geschild en doormidden gesneden
3 bospenen, in de lengte in vieren gesneden
klont boter
100 ml witte wijn
1 tl kaneel
snuf cayennepeper
1 dessertlepel honing
1/4 bouillonblokje
zout/peper
100 ml warm water

  • Smelt in een koekenpan waar je een deksel bij hebt de klont boter. Voeg de raapjes en wortels toe en laat een paar minuten bakken.
  • Voeg dan de wijn, kaneel, cayennepeper, honing, zout en peper, het bouillonblokje en het water toe en doe de deksel op de pan.
  • Laat ongeveer zeven tot tien minuten stoven, tot de rapen en wortels gaar zijn.

Wij aten er 150 gram couscous bij, ingemaakte citroen (te koop in de Turkse winkel) en bieslookhangop. Giet voor de bieslookhangop een halve liter yoghurt in een theedoek, bindt de theedoek dicht en laat een uur uitlekken terwijl de doek hangt. Schep de hangop dan uit de doek in een bakje en meng er 10 sprieten fijngesneden bieslook door. Als je daar geen zin of tijd voor hebt kun je ook kwark of dikke Turkse yoghurt direct mengen met bieslook.

 

 

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama