Open menu

Soms wil je wel iets zoets bakken, maar ben je eigenlijk net zo goed op weg met je goede voornemens dat het behalve zoet ook wel goed voor je moet zijn. Deze muffins zijn precies dat: wel zoetig, maar zeker niet alleen maar 'slecht'. Door het volkorenmeel zitten er veel vezels in, ze bevatten weinig vet en bovendien geen ei. Zo'n 'gezonde' muffin mag dan best, zo af en toe!

Ingrediënten voor 8 muffins

1 peer
125 g volkorenmeel of bloem
25  g amandelmeel (verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel)
5 g bakpoeder
90 g suiker plus wat extra om te bestrooien
snuf zout
30 g olie (ik gebruikte gewoon zonnebloem)
120 g (soja)melk
½ tl vanille extract
2 el rozijnen
optioneel: 2 el geraspte kokos

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en zet de muffinvormpjes klaar.
  • Snij de peer in dunne plakjes, we gebruiken alleen van de 'buik' van de peer (het dunne deel kun je ondertussen dus vast opeten). Als je de peer niet schilt geeft dat een extra mooi effect, maar zorg dat je hem goed wast.
  • Zeef bloem, amandelmeel en bakpoeder in een kom en voeg de suiker en het zout toe. Roer even goed door en maak een kuiltje in het midden. In het kuiltje giet je voorzichtig de (soja)melk, vanille en de olie. Roer met een pollepel alle ingrediënten door elkaar, maar pas op dat je niet te lang mixt. Ook de rozijnen en eventueel de kokos mogen er nu bij: roer ze in een paar slagen door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en druk de plakjes peer lichtjes in het beslag. Bestrooi met wat suiker en zet ze 25 minuten in de warme oven.
  • De muffins zijn gaar als er een cocktailprikker schoon uitkomt en de bovenkant mooi goudbruin is. Wel even tien minuten laten afkoelen, dan zijn ze het lekkerst.
Jessi, gastredacteur, schrijft en schrijft ook voor haar blog Bakken zonder Beesten.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama