Open menu

pasta met savooiekool thb256x192Savooiekool is een van de oudste koolsoorten die we kennen. De kool heeft stevige, krullerige bladeren met een mooie nervenstructuur. Een kool met een 'bite', dus. En je kunt er veel meer mee dan 'gewoon' koolrolletjes maken. Bijvoorbeeld dit recept voor pasta met savooiekool, een herfstig gerecht met veel smaakcontrasten.

Voor twee personen

140 gram volkorenpasta (penne of farfalle)
3 tomaten
1 teen knoflook
1 pepertje (vers, ingelegd of gedroogd)
200 g savooiekool
3 tl karwijzaad
1 tl suiker
zout en peper
wijnazijn
olijfolie
4 el zonnebloempitten
Parmezaanse kaas

  • Kook de volkorenpasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente (ca. 15 minuten)
  • Snij een kruis in de tomaten, begiet ze met kokend water en laat ze na 3-4 minuten afschrikken met koud water. Verwijder de huid en snij de tomaten in kleine stukjes.
  • Pers de knoflook en fruit in een scheutje olijfolie in een steelpannetje. Voeg tomaten, pepertje, scheutje wijnazijn, suiker, zout en karwijzaad toe. Draai het vuur laag en laat de tomatensaus in ongeveer 15 minuten indikken. Roer af en toe, zodat de tomaten uit elkaar vallen.
  • Snij de bladeren savooiekool in fijne reepjes. Verhit olijfolie in een koekenpan of wok. Voeg de savooiekool toe en braad deze met een snufje zout in ca. 5 minuten beetgaar.
  • Rooster de zonnebloempitten in een pannetje (zonder olie).
  • Vermeng de pasta en de tomatensaus met de savooiekool. Meng de geroosterde zonnebloempitten erdoor en serveer met peper uit de molen en geraspte Parmezaanse kaas.

pasta met savooiekool

Eelco, site-administrator en culiredactie, maakt een goeie brunch op zondagochtenden. Werkt als onderzoeker aan 'recommender systems', ook voor recepten, en doet ook iets met privacy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama