Open menu

altAan het eind van de winter ben ik wel zo'n beetje klaar met stamppotten. Maar er lag nog zo'n mooie struik boerenkool in de winkel. Die wilde ik niet laten liggen en ik maakte er een Indiase boerenkoolcurry mee. Lekker. Geen idee of ze boerenkool in India hebben trouwens.

Voor 2 personen
140 g boerenkool (dat is het gewicht met de stelen er nog aan, schoongemaakt gewicht: 90 gram)
150 - 200 g pompoen
250 g kikkererwten
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1/4 tl kaneelpoeder
1/2 tl garam masala
zout
snuf cayennepoeder
1 el zonnebloemolie

  • Week de kikkererwten een nacht, spoel ze dan af en kook ze in een uur gaar. Of gebruik kikkererwten uit blik.
  • Snij de pompoen in blokjes en kook in weinig water beetgaar. Ik gebruik biologische Hokkaido pompoen en laat de schil gewoon zitten.
  • Verwijder de nerven en stelen van de boerenkool en snij de boerenkool in fijne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kool een paar minuten op matig vuur. Voeg alle specerijen toe en voeg 150 ml water toe. Zet het vuur wat lager en laat vijf minuten sudderen. Voeg dan de kikkererwten en pompoen toe en nog wat water en laat nog tien minuten sudderen op heel zacht vuur. Proef of er nog wat zout bij moet en serveer.

Lekker met chapati's of naanbrood en uienraita.


altMeer boerenkool!

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama