Open menu

snijbiet thbIk vind snijbiet prachtig. De stengels kunnen mooi roze van kleur zijn, maar je hebt ook snijbiet met oranje en gele stelen. Dit is een lekker zomers voorgerecht. Of eet het als hoofdgerecht met een stukje brood ernaast en wat gegrilde groenten of partjes tomaat.

Lauwwarme couscous met snijbiet, amandelen &
sinaasappel-tahindressing

Voor 4 personen
200 g snijbiet
175 g couscous
50 g amandelen
2 el tahin (sesampasta)
sap van 1 sinaasappel
2 el hüttenkäse
10 g platte peterselie
klontje boter
zout

abrikozen thb

  • Doe de couscous in een schaal en giet handwarm water op de couscous, ongeveer zoveel dat er 1 cm boven de couscous staat. Laat de schaal met een deksel erop een kwartiertje staan. Als de couscous gaar is, roer je de korrels door met een snufje zout en een klontje roomboter. Zo voorkom je plakkerige couscous.
  • Snij ondertussen de snijbiet fijn (ook de stengels) en smoor het geheel kort in een pan. Giet er de helft van het sinaasappelsap bij en roer het dan nog een minuutje om.
  • Snij de peterselie fijn.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan en maak een dressing van de tahin, hüttenkäse en de andere helft van het sinaasappelsap.
  • Meng de couscous met de snijbiet, amandelen, peterselie en de dressing.
Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama