Open menu

champignons thbOp ons kookforum komen regelmatig leuke recepten en ideeën voorbij. Zo ook van onze forummer Joske, die deze champignon-paté al jaren maakt.

De paté komt oorspronkelijk uit een blad, maar is inmiddels door Joske flink aangepast. Zo gebruikt ze vanwege een familielid met een melk-allergie geen kaas in dit recept maar (edel)gistvlokken. Gistvlokken vind je in biologische winkels (en zijn dus wat anders dan het gedroogde gist dat je in een groen zakje in de supermarkt vindt). Wie liever kaas wil gebruiken kan 150 gram geraspte oude kaas nemen in plaats van de gistvlokken. Je kunt de paté met 500 gram champignons maken maar ook met 250 gram (en voor de rest wel dezelfde hoeveelheden) en uiteraard kun je variëren met andere paddenstoelen dan champignons.

500 g champignons (maar het kan ook met 250 g)
150 g ongezouten cashewnoten
2 eieren
3 el gistvlokken (zie boven)
1 el verse peterselie
1 ui
1 teen knoflook
3 el (olijf)olie
zout en peper

en een ingevette cakevorm (of met bakpapier bekleed)

  • Verwarm de oven op 195 graden.
  • Snij de ui, knoflook en champignons fijn. Hak de noten fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook even in de koekenpan. Voeg de champignons toe en bak vijf minuten. Haal dan van het vuur.
  • Strooi 2 eetlepels noten in de cakevorm. Meng de rest van de noten, de eieren, de peterselie en het gistpoeder door de champignons. Breng met zout en peper op smaak. Doe het mengsel in de bakvorm, strijk het glad en bak 45 minuten in de oven.

Heel lekker met knolselderpuree of op de boterham met chutney

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama