Open menu

Ze liggen weer in de winkel: schorseneren. Althans, in biologische winkels en je treft ze ook wel in groentetassen aan. In de gewone supermarkt zijn ze nog niet gespot. We maken er een lekkere soep mee.

Voor 4 personen
350 g schorseneren
200 g aardappels
1 dl room
1 borrelglaasje oude jenever (of meer naar smaak)
50 g boter
1 bouillonblokje
1 ui
1 laurierblad
peper en zout
scheutje azijn
optioneel: peterselie

  • Schil de aardappels en snij in blokjes. Snipper de ui.
  • Maak de schorseneren schoon. Doe dat in een bak met water of trek er keukenhandschoenen bij aan, want bij het schillen van verse schorseneren komt een kleverig melksap vrij waar je handen erg vies van worden. Schil de schorseneren met een dunschiller en snij ze in een fijne plakjes. Doe de plakjes in een kom met water en azijn om verkleuring te voorkomen.
  • Smelt de boter in een grote pan. Fruit de ui in de boter. Haal de schorseneren uit het azijnwater en voeg de aardappels en de schorseneren toe en stoof ze 10 minuutjes. Voeg een liter water, het bouillonblokje en het laurierblad toe en breng het geheel aan de kook. Laat alles koken tot de groenten zacht zijn (15 à 20 min). Verwijder het laurierblad en haal ook enkele eetlepels schorsenerenplakjes uit de pan en hou deze apart.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room en de jenever door de soep en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de achtergehouden schorsenerenplakjes en eventueel nog met peterselie.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama