Open menu

Indiase curry paneer kleinDeze dagen is het altijd weer spannend wat er nog aan groenten, fruit etcetera te vinden is in de supermarkt. Deze Indiaas geïnspireerde curry is gemaakt van doorgaans goed verkrijgbare producten. Ook de typisch Indiase kaas paneer (panir) kun je tegenwoordig gemakkelijk vinden in de betere supermakt, hoewel - of juist omdat - dit voor veel mensen toch nog geen voor de hand liggende keuze is. Als bijgerecht kun je bijvoorbeeld in de oven geroosterde bloemkool eten.

Voor 2 personen als hoofdgerecht.

2 el (olijf)olie 
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
3 tl garam massala 
3 rode puntpaprika’s 
1 el rode, gele of groene currypasta*
1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (400 g)
4 el volle Griekse yoghurt 
150 g (basmati)rijst (of de hoeveelheid die je zelf nodig acht)
250 g paneer (ook heel goed zelf te maken)
2 el (olijf)olie
vers gehakte koriander

* Let op: niet alle currypasta's zijn vegetarisch, controleer daarom het ingrediëntenlijstje.

  • Snipper de ui, pers de knoflook en rasp de gember. Fruit samen in de olie gedurende vijf minuten in een kleine braadpan op laag vuur. Snij de paprika’s grof en voeg deze toe en bak vijf minuten mee op hoog vuur.
  • Doe er de currypasta bij en bak de curry nog twee minuten met de rest. Voeg er nu de tomatenpulp en de Griekse yoghurt aan toe en laat met het deksel op de pan twintig minuten zachtjes stoven op een spaarbrander of een zacht vuurtje - breng de curry niet volledig aan de kook, want dan gaat de yoghurt schiften.
  • Intussen kook je de basmatirijst.
  • Verwarm twee borden voor in een oven van 80 graden, of dompel ze onder in heet water.
  • Snijd de paneer in blokjes van één bij één centimeter. Verhit de olie en bak de paneerblokjes mooi bruin gedurende vijf minuten. 

Verdeel de rijst samen met de curry over de borden met daarover de gebakken paneerblokjes. Serveer met groenten naar keuze, zoals bijvoorbeeld in de oven geroosterde bloemkool, roergebakken spitskool, sperziebonen of venkel.

Indiase curry paneer


Meer paneer!

 

Hedwig, redacteur, ook te vinden op haar eigen site Hedwig's recepten waar ze recepten met voedingswetenswaardigheden combineert.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama