Open menu

Nu het langzaam aan steeds een graadje warmer wordt, beginnen we weer meer met de zon in ons hoofd te lopen. We maakten een vrolijke pastaschotel. Met de tuinerwtjes uit de vriezer en de tomaatjes uit Spanje nemen we alvast een voorschot op de zomer en met de schorseneren zeggen we de winter op een respectvolle manier gedag.

Fettucine voor 2 personen (150-200 g)
1 bakje kastanjechampignons, in partjes
5 el tuinerwtjes uit de vriezer
250 g rijpe tomaatjes (zoek ze uit Spanje, Italië), gehalveerd of in kwarten
3 schorsenen, geschild*
1 teen knoflook, geplet
1/2 potje crème fraîche en 2 eetlepels kruidenkaas (boursin, philadelpia, enz.) of je neemt 1 potje crème fraîche (voeg dan dan wat meer zout, peper en knoflook toe)
1 tl tijm
1 tl oregano
zout en peper

Schil eerst de schorseneren en kook ze in een beetje water gaar. Zet opzij om even af te koelen en snijd ze tussendoor in stukjes.
Breng nu de water (gezouten) voor de pasta aan de kook.

Bak de partjes champignon in een scheut milde olijfolie op hoog vuur met wat zout en peper. Voeg als de champignons een mooi bruin kleurtje hebben de knoflook, room, tomaatjes en schorseneer toe. Als je nog een restje witte wijn hebt staan, kun je ook eerst de champignons afblussen met een scheut wijn.
Doe nu ook de fettuccine in de pan met kokend water.

Voeg nu ook de tuinerwtjes toe en de kruiden. Breng verder op smaak met zout en peper en laat zachtjes staan pruttelen tot de pasta gaar is.

Maak de saus iets dunner met een klein kopje water (espressoformaat), alvorens je de gare fettuccine bij de saus doet om te mengen.

*schorseneren kun je onder water schillen met een scheutje azijn aan het water toegevoegd. Dit helpt tegen het plakken.

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama