Open menu

KnoflookWelke sauzen kun je bij falafel serveren en met welke andere gerechten kun je het combineren? Suggesties van Vegatopia-kok Tertia voor een complete falafel-tafel.

Killer-knoflooksaus
7-8 tenen knoflook, uitgeperst
6 el mayonaise
6 el volle yoghurt
1/2 tl suiker

Meng alle ingrediënten goed en laat minstens een uur, maar liever nog een hele nacht, in de koelkast staan.

Baba ganoush
2 aubergines
4 tl honing
2 el olijfolie
2 el volle yoghurt
4 tl mayonaise
1 tl tahin
1 tl komijn
1/2 tl chilipoeder
zout

Omwikkel de aubergines per stuk met plasticfolie. Prik met een vork door het plasticfolie een paar keer in de aubergines. Gaar de ze in 17 tot 20 minuten in de magnetron (1000 watt). Haal het plastic er voorzichtig af en snij de aubergine doormidden. Haal met een lepeltje al het vruchtvlees eruit, gooi de paarse schil weg. Hak met een staafmixer de aubergine en alle ingrediënten behalve het zout  grof. Breng op smaak met wat zout.

WortelsWortelsalade
300 g wortel, in blokjes
2 el olijfolie
sap en rasp van 1 limoen
1 snufje zout
2 tl komijn
4 el verse koriander

Kook de wortel goed gaar. Stamp de wortel fijn met een aardappelpureestamper. Meng met de overige ingrediënten. Serveer lauw of koud.

Couscoussalade
200 g couscous
30 g peterselie, fijngehakt
30 g munt, fijngehakt
2 el olijfolie
sap van 1 limoen
zout, peper

Gaar de couscous volgens de instructies op de verpaking. Meng de overige ingrediënten erdoor als de couscous wat is afgekoeld. Voeg zout en peper naar smaak toe.

De hoeveelheden:
Serveer de bovenstaande saus en de gerechten met een halve fijngesneden krop ijsbergsla, 12 pitabroodjes, circa 30 falafelballetjes en eventueel per persoon een kleine portie friet en je hebt genoeg voor 6 personen.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama