Open menu

Ik hou van prei. Ik ga er speciaal voor naar de markt, want mijn supermarkt heeft alleen hele dikke preien, die van boven zijn afgesneden. Dunne prei vind ik een stuk lekkerder. Soms lijkt het of ik de enige ben die van prei houdt. Kennelijk is iedereen alleen prei die tot snot gekookt is gewend. Maar deze prei wordt geen snot.

Bijgerecht voor 2 personen
3 dunne preien
1 klont boter
beetje olijfolie
scheut witte wijn of wodka
75 ml heet water
1/4 bouillonblokje

  • Snij de kontjes van de prei. Haal boven ook een klein stukje van het hele donkergroene uiteinde van de prei.
  • Snij de preien in stukken van 7 centimeter.
  • Verhit in een koekenpan (waar je ook een deksel bij hebt) de boter en olijfolie op matig vuur. Voeg als de boter gesmolten is de preien toe. Laat een minuut of 2 bakken, draai af en toe om. Voeg de wijn/wodka toe. Wacht 30 seconden en voeg dan het water en het bouillonblokje toe en doe de deksel op de pan.
  • Kijk na vijf minuten. Als het goed is, is de prei nu gaar. Zet het vuur nog even hoger om het kookvocht een beetje verder te laten verdampen, maar laat niet alles verdampen.
  • Serveer de prei met klein een beetje van het kookvocht.
Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama