Open menu

aardperen thbHet is winter en dan zijn er aardperen. Gekke, rimpelige knolletjes, die niet op aardappels lijken maar qua smaak wel een beetje op artisjokken. De Engelsen noemen aardperen dan ook Jerusalem artichoke. We hadden een restje dragon over, en dat blijkt goed te combineren.

Aardpeer vind je in van november tot half februari in de biologische winkel. Koop niet al te grote.

Voor 2 personen
400-500 g aardperen
scheutje olijfolie
een flinke tak dragon
zout en peper

aardperen dragon

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Was de aardperen goed. Je hoeft ze niet te schillen, maar verwijder eventuele zwarte of heel donkere plekjes in de schil. Snij de aardperen in de lengte doormidden.
  • Leg de aardperen met de snijkant naar boven op een blakplaat waarop je een vel bakpapier hebt gelegd. Bestrooi de aardperen met wat olijfolie en wat zout en peper. Bak 25 minuten in de oven, keer ze dan. Bak dan nog ongeveer 15 minuten. Grotere moeten over het algemeen langer bakken dan kleinere aardperen.
  • Haal uit de oven en bestrooi met blaadjes dragon.
  • Je kunt de aardperen als je dat lekker vindt, serveren met pittige mosterd.

Wij aten er puylinzen, een sinaasappelsalade en een stukje landbrood met dragon-kruidenboter bij.  


alt Meer aardperen

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama