Open menu

Al sinds ons kookboek uit is, zit ik lekkerbekkend naar het recept voor witte asperges in sinaasappelsaus met pistachenoten en feta te staren. Toch maakte ik de eerste asperges klaar met bieslookboter en ei, zoals ik zo neurotisch elk jaar doe met de allereerste.

Witte asperges met bieslookboter

voor 4 personen

1 kilo witte asperges AA
75 g bio roomboter op kamertemperatuur
15 g verse bieslook
5 eieren
zout en peper

  • Haal de kontjes van de asperges en schil de asperges goed. Beter te veel schillen, dan met taaie stukken op je bord eindigen...
  • Kook de asperges zo gaar als je zelf wilt. Ik hou van wat zachter en collega Tertia houdt juist weer van stevig.
  • Kook de eieren hardgekookt.
  • Pureer de roomboter samen met de bieslook tot een groene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de eieren na het koken schrikken, pel ze en snij ze in de lengte doormidden. Haal de dooiers eruit en prak ze, als ze nog warm zijn, door de bieslookroomboter. Vul de eitjes met een lepeltje met iets minder dan de helft van het mengsel. Je kunt dit leuk doen met een spuitzak of met de Franse slag, zoals ik.
  • Giet de asperges af, laat even goed uitlekken, leg ze op een schaal en schep er de bieslookboter over. Leg de eitjes erbij.

Lekker met verse aardappeltjes. Ik at er zelfgemaakte ravioli met daslook-ricottavulling bij.

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama