Open menu

aardappelroerbak kleinOp de markt vond ik mooie biologische aardappeltjes die ook nog eens heel lekker waren. Ik maakte er deze simpele roerbak mee. Er was weinig nodig om van de jonge aardappels een smakelijk gerecht te maken, ongeschild dus snel in de pan en dan roerbakken, dus snel klaar. Met de halloumi die nog in huis was werd het een complete maaltijd en omdat ik tijd over had maakte ik er voor de extra nog een sausje bij.

Voor 2 personen

500 g jonge biologische aardappelen
het groen van 3 grote preien
2 rode puntpaprika's
120 g cherrytomaatjes
1 el olijfolie
zwarte peper naar smaak
1 tl tijm
2 tl oregano
zout
1 blok halloumi (ca. 200-225 g)

voor het sausje:
2 el yoghurt
1 el mayonaise
2 tl mosterd
1 teentje knoflook

  • Boen de aardappeltjes goed schoon, snijd ze in grove stukken en kook ze een minuut of 10 in water met zout, giet af en laat uitwasemen.
  • Maak de prei schoon en snijd deze grof in halve ringen. Snijd de paprika in stukken, de grootte komt niet heel nauw als het maar geen heel kleine blokjes zijn. Was de tomaatjes.
  • Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 1 cm en bak deze in een koekpan of grilpan zonder olie of vet op licht vuur bruin goudbruin.
  • Verhit ondertussen de olie in een wok, bak de aardappeltjes aan, voeg de paprika, prei en tomaatjes toe en bak alles op hoog vuur tot de prei wat glazig wordt. Schep regelmatig om om aanbranden te voorkomen. 
  • Zodra de aardappels en groenten nét beginnen te verkleuren draai je de warmtebron omlaag. Voeg peper, tijm, oregano en zout toe en laat nog even sudderen.
  • Wanneer de aardappeltjes gaar en de groenten naar je zin zijn - wat mij betreft moet de paprika nog een bite hebben, maar moeten de tomaatjes 'ontploft' zijn - is de aardappelroerbak klaar. Met een beetje mazzel is de halloumi dat ook, anders moet er nog even een deksel op de pan om alles warm te houden.
  • Neem voor het sausje tijdens het roerbakken even de tijd om yoghurt, mayonaise en mosterd bij elkaar te doen, daar de knoflook in uit te persen en dat alles goed door elkaar roeren.

aardappelroerbak groot

Jolanda (Jol), site-administrator, leest net zo graag een goede roman als een goed kookboek.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama