Open menu

Wat fijn dat het vriendje van redactielid Annemieke graag kwarktaarten maakt. Deze kwarktaart met kaneel en appels past helemaal bij de herfst.

 

Herfstkwarktaart

75 gr. digestives
75 gr. speculaasjes
50 gr. roomboter
400 gr. roomkaas
75 gr. stevige yoghurt of volle kwark
100 gr. suiker
2 eetlepels bloem
3 eieren (2x het hele ei, 1x alleen de eidooier)
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel kaneel
2 grote biologische appels, ongeschild
zest van 2 biologische sinaasappels
kaneel
2 eetlepels honing

lage taartvorm 28 cm. doorsnede
roomboter om in te vetten

Snijd de appel in dunne plakjes, leg ze uit op een bakplaat met bakpapier. Strooi hier de sinaasappelzest over en verdeel de honing over de appels. Laat zacht worden in de oven op 100 graden in ongeveer een half uurtje.

Verkruimel de koekjes met de roomboter in de keukenmachine. Verdeel over de ingevette bakvorm en druk aan met je handen of een lepel. Zet de bodem 10 minuten op 180 graden in de oven.
Klop de roomkaas glad in de keukenmachine, voeg dan de eieren, de yoghurt, suiker, bloem, olijfolie en kaneel toe.
Haal de bodem uit de oven, stort de vulling erin en zet opnieuw in de oven. Zet de oven na een kwartiertje terug naar 100 graden en bak de taart dan nog 45 minuten.
Draai de oven uit, zet het deurtje een klein beetje open en laat de taart nu nog 45 minuten in de oven staan.

Beleg de afgekoelde taart met de appels en strooi er kaneel over.

De basisverhoudingen zuivel, suiker en ei van deze kwarktaart zijn afgeleid van een kwarktaart die van de zomer in ELLE eten stond.

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama