Open menu

altYvette van Boven schreef vorig jaar het mooie kookboek Home Made. Dit najaar komt Home Made Winter uit. En wij mogen als opwarmertje alvast een recept uit Home Made Winter publiceren!

Voor het korstdeeg
225 g bloem
snuf zout
100 g boter, plus extra om in te vetten
een paar druppels ijswater

Voor de vulling
1 blikje gecondenseerde melk (400 g)*
3 bananen
100 g mascarpone
200 ml slagroom
2 el poedersuiker
evt wat pure chocolade om over de taart te raspen

*Te koop bij bijna elke supermarkt

  • Zet het blikje gecondenseerde melk in een ruime pan, goed gevuld met water en kook het drie uur, met het deksel op de pan. Zorg dat het blikje constant onder water blijft, giet desnoods af en toe bij. Het blikje kan anders ontploffen, echt waar!
  • Laat het daarna helemaal afkoelen. De melk in het blikje is nu in een dikke caramel veranderd.
  • Maal voor het deeg de bloem met het zout en de boter tot kruimels in een keukenmachine of kneed het fluks met koude vingers. Druppel er zoveel ijswater bij tot het net mooi bij elkaar blijft. Kneed vooral niet te lang.
  • Laat het deeg, ingepakt in plastic folie, 30 minuten in de koelkast rusten. Vet een pievorm van zo'n 24 cm doorsnee met boter in. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de vorm ermee.
  • Prik met een vork allemaal gaatjes over de bodem. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden goudbruin in ongeveer 30 minuten. Laat de bodem dan helemaal afkoelen.
  • Smeer de gehele inhoud van het blikje karamel over de taartbodem uit. Pel de bananen, snij ze in plakjes en verdeel ze er overheen. Klop de masacpone los, giet de slagroom erbij en de poedersuiker en klop het stijf. Bedek de taart met een dikke laag room. Rasp er nog wat chocolade overheen als je dat in huis hebt, maar het hoeft niet.

Home Made Winter verschijnt in het najaar van 2011. Wij kijken er al naar uit. Yvette van Boven heeft in Amsterdam ook een restaurant, Aan de Amstel, waar ook lekkere vegetarische gerechten worden geserveerd. 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama