Open menu

altHet is druk in huis met een peuter en een baby van net een maand oud. Ik begin ineens te begrijpen waarom veel mensen met kinderen (of een drukke baan) geen tijd hebben om te koken en naar kant-en-klaar grijpen. Nouja, een beetje begrijpen dan, want ondanks de drukte duik ik toch steeds weer de keuken in. Ik kan het echt niet helpen...

Maar omdat ik momenteel amper tijd heb om mijn koelkast en voorraadkast goed op orde te hebben (gelukkig hebben wij dan weer wel een biologische boer die aan huis bezorgt), is het soms improviseren met wat er wel is, om wat leuks op tafel te krijgen. Onderstaand improvisatietoetje pakte erg leuk uit.

alt

Rabarbergebakje met vanilleroom

4 personen

4 plakjes bladerdeeg
500 g rabarber, gewassen en in stukken
100 ml water
25 g basterdsuiker
50 ml slagroom
50 g mascarpone
vanille (aroma, vanillesuiker, vanillesiroop of vanille-extract op alcoholbasis, dat heb ik)
1 el poedersuiker

Kook de rabarber gaar in het water met de basterdsuiker. Laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf en roer er de mascarpone, de poedersuiker en de vanille door. Laat nog even opstijven in de koelkast.

Vet vier lage ovenschaaltjes in met een klein beetje zonnebloemolie, ook de randen. Duw in elk bakje een plakje bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. Bak de bladerdeegbakjes mooi bruin in de oven. Prik nogmaals de bodem in met een vork, zodat het bladerdeeg inzakt. Laat afkoelen.

Lepel voorzichtig het bladerdeeg uit de bakjes en leg de bladerdeegbakjes op de bordjes. Schep in elk bakje wat van de rabarbermoes en schep of spuit er de room op.

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama