Open menu

paascake klein

Een stuk vruchtencake kan altijd, maar versierd met chocolade-eitjes wordt het een echte paastraktatie. Deze frambozencake doet het goed bij de koffie, maar kan ook als onderdeel van de paasbrunch. Houd er rekening mee dat het geen lichte cake is, hij blijft wat vochtig door de frambozen en de room maakt hem extra machtig.

Voor deze cake kun je zowel verse als bevroren frambozen gebruiken, meng de bevroren frambozen direct door het beslag, je hoeft ze niet eerst te ontdooien.

voor  ongeveer 12 porties

het cakebeslag:
250 g zachte boter
440 g fijne suiker
6 eieren
150 g bloem
75 g zelfrijzend bakmeel
110 g gemalen hazelnoten
160 g zure room
300 g frambozen

de chocoroom:
250 ml slagroom
3 el cacao
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopvast

verder nog:
een mixer
een vorm van 22 cm doorsnede en zo'n 7 cm hoog (of een andere vorm met vergelijkbare inhoud)
een houten lepel of spatel
bakpapier om de vorm te bekleden
12 paaseitjes voor de garnering.

  • Verwarm de oven voor op 170° (heteluchtoven: 160°) en bekleed de bakvorm met het bakpapier.
  • Meng boter en suiker met een mixer tot een romige, schuimige massa. Voeg al roerend één voor één de eieren toe, voeg elk volgende ei pas toe als het voorgaande ei helemaal in het beslag is opgenomen. Het mengsel valt op dit punt een beetje uit elkaar, het lijkt te schiften, maar geen paniek, dat trekt later weer bij.
  • Zeef de bloem en het bakmeel en schep het samen met de gemalen hazelnoten, de zure room en de frambozen voorzichtig door het eimengsel, bij voorkeur met een houten lepel.
  • Schep het deeg in de vorm en strijk het glad, bak de cake 20 minuten in het midden van de oven. Verhoog daarna de temperatuur van de oven met 20° en laat de cake nog 1 uur bakken.
  • Controleer met een houten prikker of de cake gaar is, laat de cake zo nodig wat langer bakken, maar houd in de gaten dat hij niet te donker wordt. Let op: de cake is smeuïg en de prikker zal er altijd vochtig uitkomen, maar de cake is gaar als er geen vlokjes beslag meer aan de prikker zitten.
  • Haal de gare cake uit de oven en laat 10 minuten rusten, haal uit de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.
  • Meng de cacao met 2 á 3 theelepels slagroom, roer stevig tot het een glad papje is, zonder klontjes. Sla de rest van de room stijf met vanillesuiker, het cacaopapje en klopvast en bestrijk de cake ermee. Versier met de chocolade-eitjes.

paascake stukkie

Jolanda (Jol), site-administrator, leest net zo graag een goede roman als een goed kookboek.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama