Open menu

De Amerikanen zijn natuurlijk dol op snacken, zoetigheid en eten in het algemeen. De Verenigde Staten zijn de grootste producent van pecannoten ter wereld. Deze heerlijke nootjes zijn familie van de walnoot en groeien van nature ook in de VS.

Voor 10 Amerikaanse koekjes

Verwarm de oven voor op 180C en leg bakpapier op de bakplaat.

60 gram boter
80 gram suiker
een half geklutst ei
70 gram zelfrijzend bakmeel
2 el cacaopoeder
snufje zout
handje ongezouten pecannoten, in grove stukken
50 gram pure of melkchocolade

Mix de boter, suiker en het ei tot een romige massa. Mix dan het meel, zout en de cacao er goed doorheen zodat het een homogene massa wordt. Roer met een lepel de pecanstukken erdoor.

Laat het beslag 15 a 30 minuten in de koelkast opstijven, maak er dan ronde koekjes van en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes af in 15 minuten. Laat ze op de bakplaat afkoelen en stevig worden. Wanneer ze steviger aanvoelen, laat ze dan helemaal afkoelen op een ijzeren rekje.

Smelt de chocolade au bain marie in een pannetje of voorzichtig in de magnetron. Pas op dat het niet verbrandt! Dip de koekjes geheel of gedeeltelijk in de gesmolten chocolade of breng het dun op de koekjes aan met een kwastje.

Machteld, forummoderator & culiredactie, verslaafd aan Tony Chocolonely's chocolade met karamel en zeezout

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama