Open menu

Dolende in de woestijn, heb je wellicht meer behoefte aan water dan aan een berg koekjes, maar als je die oase eenmaal hebt gevonden, dan gaan Machtelds woestijnkoekjes met oranjebloesemwater , er in als koek.

Woestijnkoekjes
Deze zandkoekjes hebben de smaak van Noord-Afrika (kaneel, anijs en oranjebloesemwater) en enkele ingrediënten uit de zuidelijkere landen (maismeel en pinda's).

Voor 10 stuks
50 gram rietsuiker
75 gram roomboter
60 gram bloem
snufje zout
40 gram maismeel
1 tl gemalen anijs
2 tl kaneel
1 el oranjebloesemwater
enkele halve, ongezouten pinda's

Verwarm de oven voor op 180C en leg bakpapier op de bakplaat.

Mix de boter en de suiker romig, mix dan het ei, de bloem, het zout en het maismeel erdoorheen. Als het een homogeen geheel is, roer en dan de specerijen en het oranjebloesemwater door.

Rol van het beslag kleine balletjes en plet deze tot ze maximaal een halve centimeter dik zijn. Druk de pindaatjes zachtjes in het deeg, eventueel in een leuke bloemvorm.
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in ong. 12 minuten af. De koekjes komen nog helemaal zacht uit de oven, dus laat ze op de bakplaat afkoelen. Wanneer ze steviger aanvoelen, laat ze dan helemaal afkoelen op een ijzeren rekje.

Ipv maismeel, kun je ook alleen tarwebloem gebruiken.

Recept: Machteld

Machteld, forummoderator & culiredactie, verslaafd aan Tony Chocolonely's chocolade met karamel en zeezout

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama