Open menu

smaakwater_thbKraanwater schijnt weer helemaal hip te zijn, sinds hordes critici op de milieuvervuilende aspecten van flessenwater zijn gesprongen. Wij lurken al jaren gewoon uit de kraan en willen ook wel eens water met een smaakje.

Maar natuurlijk niet van dat enge Vitamin water dat poogt gezond over te komen, maar waar toch ladingen suiker in blijkt te zitten.

Dus hebben we zelf vier leuke smaakwatertjes bedacht.

Het gaat om hele lichte, subtiele smaken, om je water mee op te leuken. Met deze warmte natuurlijk in een karaf met ijsblokjes. En laat nu net de zon al dagen schijnen. Proost! 

Dropplant
Dropplant wordt ook wel Koreaanse munt genoemd en kan prima in de moestuin. Was de blaadjes, wrijf ze tegen elkaar aan om het aroma vrij te laten komen en laat in je karaf zitten.

Limoen & munt
Marokkaanse munt is bij elke Islamitische winkel te krijgen en groeit ook goed op Nederlandse bodem. Wrijf de blaadjes even tegen elkaar voor de smaak. De limoen kan in partjes.
Mag best gezien worden, dus in een doorschijnend karaf het leukst.

Rozensiroop
met lavendel
Voeg een heel klein beetje rozensiroop toe aan je water, net genoeg voor een subtiele smaak en kleur. Ter decoratie en voor nog een extra bloemensmaak, kun je lavendeltakjes door het water roeren. Nee wel lavendel die je in eigen tuin zelf hebt opgekweekt of uit een zak die voor consumptie geschikt is, i.v.m. bestrijdingsmiddelen die er kort voor verkoop op gespoten zijn.

Yogithee
Laat een zakje yogithee Classic of Himalaya een uurtje trekken in een liter water.
Een idee dat Tertia via via hoorde. Zij vindt het zelf ook erg lekker met spa rood. Het zakje kun je door de flessenhals proppen. Lekker kaneelwatertje.

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama