Open menu

alt

Gastredacteur Jessi kreeg onlangs voor haar verjaardag een prachtige ijsmachine. Het apparaat werd ingewijd met een simpel soja-ijsje, gemaakt van niets anders dan een pot Provamel Yofu Bosvruchten! Voor de Vegatopia IJsmaand is ze aan het experimenteren geslagen, wat resulteerde in dit 100% plantaardige kokosijs.

 

Als ik een ijsje ga kopen hoop ik er altijd op: een lekker ijsje zonder zuivel. Soms heb ik geluk, dan is er een heerlijk bolletje fruitsorbetijs te koop. Maar eigenlijk wil ik helemaal geen fruitijs. Als ik ijs eet wil ik chocoladeijs! Vandaar dat ik eindeloos door ijsrecepten heb zitten bladeren en uiteindelijk rolde dit choco-kokos ijs eruit. Het smaakt heel luxe, een beetje als een bevroren bonbonnetje. De sinaasappel maakt het helemaal af.

 


Choco-kokosijs met sinaasappel

voor ongeveer 6 bollen

alt275 ml kokosmelk
45 gram cacaopoeder
100 gram suiker
80 gram (pure) chocolade, in stukjes
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
snuf zout
2 eetlepels geraspte kokos

  • Zet de pan op het vuur en roer met de garde de kokosmelk, de cacao en de suiker door elkaar. Zorg dat het vuur niet te hoog staat. Blijf roeren tot het mengsel egaal is.
  • Voeg dan de chocolade toe en blijf roeren tot alles is gesmolten.
  • Zet het vuur uit en voeg de sinaasappelschil en het zout toe.
  • Laat het mengsel goed afkoelen en koel het daarna nog minstens een uur in de koelkast.
  • Giet het koude mengsel in je ijsmachine en laat draaien tot je tevreden bent. Laat het eventueel nog even extra hard laten worden in de vriezer.
  • Garneer het ijs met de geraspte kokos.

Een tip die ik vaak tegen ben gekomen: leg in de vriezer een laagje huishoudfolie op het ijs. Dan krijgen ijskristallen minder kans.

 

Jessi, gastredacteur, schrijft en schrijft ook voor haar blog Bakken zonder Beesten.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama