Open menu

creme brulee thbVan de leuke herberg Het Volle Leven in Friesland kregen wij het recept voor crème brûlée van witte chocola. Het perfecte wintertoetje, niet heel moeilijk om te maken en bovendien door de witte chocola net wat anders dan 'gewone' crème brûlée.

Voor 8 personen
150 g basterdsuiker
10 biologische eidooiers
100 ml melk
900 ml room
100 g witte chocola

  • Meng in een kom met een mixer de basterdsuiker met de eidooiers, totdat dit een dikke crème wordt.
  • Verwarm de melk en de room langzaam tot aan het kookpunt en laat vervolgens de chocola hierin smelten. Laat het roommengsel iets afkoelen en meng het dan met de eidooiers. Het slimste is om dit mengsel een tijd te laten staan (soms maak ik het een dag van te voren), omdat dan alle luchtbellen zijn verdwenen.
  • Verwarm de oven voor op 140 graden.
  • Vul acht ramekins (kleine ovenschaaltjes) en plaats deze in een grote ovenschaal die gevuld is met warm water.
  • Gaar de brûlée in 40 tot 60 minuten in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen.
  • Strooi voor het uitserveren een dun laagje rietsuiker over de brûlée en karameliseer deze met een brûlée-brander (of onder de grill).

Bekijk ook Het Volle Leven in onze restaurantgids.
En de site van Het Volle Leven.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama