Open menu

altOp Twitter lazen we over een gave cocktail met gin, komkommer en spinazie, van het hippe Amsterdamse restaurant Envy. Dat wilden we thuis ook wel eens proberen.

Chef Michael Wolf serveert in Envy niet alleen gerechten om met elkaar te delen, een beetje tapas-achtig, maar ook veel soorten wijn (ook per glas) en ook cocktails. Het recept kregen we via Theor Verplancke, die we op Twitter volgen en die ook voor de foto zorgde. En zo maak je deze spannende komkommercocktail met gin nu dus ook thuis.

Ik gebruikte een sapcentrifuge. Een apparaat dat bij sommigen misschien wel in huis is (al dan niet onder het stof in het keukenkastje), anders gebruik je een blender of keukenmachine. Ik denk wel dat het sap van de spinazie mooier wordt als je een sapcentrifuge gebruikt. Het is echt nodig om het sap te zeven nadat het gecentrifugeerd is. Ik vergat het sap nadat het uit de sapcentrifuge kwam te wegen. Daardoor had ik misschien wat meer sap, want ik had uiteindelijk meer cocktail dan voor vier glazen. Maar dat gaf niet, want de cocktail is lekker! Heel leuk om als aperitief te serveren bij bruschetta met boontjes en geroosterde paprika of crostini met mozzarella, zwarte olijf en roze peper.

Komkommer, gin & limoen cocktail Envy's Style

Ingredienten (4 personen)
350 g komkommersap (ong. 2 komkommers met schil)
100 g spinaziesap (ong. 500 g spinazie)
25 ml gin
100 ml suikerwater (50 g suiker oplossen in een pannetje met 50 ml kokend water en weer laten afkoelen)
sap en rasp van 1 limoen
prosecco

  • Komkommers en spinazie door de sapcentrifuge persen (blender of mixer gebruiken kan ook).
  • Overige ingrediënten behalve de prosecco toevoegen en daarna alles door een fijne zeef gieten.
  • Mix in de vriezer zetten tot het bijna bevroren is.
  • In een glas schenken en met prosecco opvullen. Met verse komkommerstukjes garneren.

Recept: Michael Wolf, Chef Envy Amsterdam

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama