Open menu

altKoude ijskoffie doet me denken aan de reis die ik maakte toen ik achttien was. We gingen met de trein naar Milaan en daarna door naar Rome en het zuiden van de laars. Vervolgens maakten we de oversteek naar Corfu en van dat eiland vaarden we door naar het schiereiland Peloponnesos. Aan vaste wal dreven de backpacks van onze ruggen en snakten we naar iets kouds. Dat werd ijskoffie.

Koude ijskoffie is niet alleen feestelijk, maar ook nog eens verkoelend als alles plakt en je even geen zin in warme dranken hebt.

Ingrediënten
voor 2 personen
espressokoffie voor twee kopjes
200 ml volle biologische melk
1 tl suiker
1 tl cacao

  • Zet twee kleine, sterke kopjes espresso. Los hierin de suiker en het cacaopoeder op en laat wat afkoelen.
  • Klop de melk op en laat even afkoelen.
  • Schenk de afgekoelde espresso in een glas, schenk er de melk op, maar laat nog wat schuim in het pannetje zitten. Laat de ijskoffie goed koud worden in de koelkast, eventueel zet je de koffie nog even in de vriezer. Ik gebruik liever geen ijsblokjes, want daar wordt het geheel wateriger van.
  • Schenk voor het opdrinken nog het resterende schuim erop en bestrooi met cacao.

alt

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama