Open menu

altZelf limonade maken is helemaal niet zo moeilijk. Zeker niet met het boek Uit De Tuin In De Fles, waar we gisteren een recensie van plaatsten. En omdat het nog even kan, alweer een recept met kersen. 

Volgens Susy Atkins kent dit drankje twee varianten. In de eerste variant leng je de kersendrank aan met bronwater, bij de tweede met alcohol voor een zomerse cocktail. Beiden zijn heerlijk op warme dagen, in de tuin of bij een picknick.

225 g verse, rijpe kersen
600 ml kokend water 
1 limoen
50 g kristalsuiker
koolzuurhoudend bronwater, om aan te lengen 

  • Was de kersen goed en verwijder alle steeltjes. Snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Doe de kersen in een grote schaal en druk ze met de achterkant van een metalen lepel plat, zodat het sap er uit komt.
  • Giet het hete water over de kersen en roer door.
  • Schil de limoen en snijd in vieren. Voeg een paar stukjes schil aan de kersen toe en het sap van 1 partje limoen.
  • Voeg de suiker toe en roer totdat deze is opgelost. Dek af en laat 2 uur wellen.
  • Zeef. Leng naar smaak aan met koud koolzuurhoudend bronwater.

Je kunt de drank in een fles gieten, maar drink het wel zo snel mogelijk nadat het gemaakt is. Het is niet lang houdbaar.

Een kersencocktail maak je als volgt: gooi eerst een scheut goede cognac bij de kersensiroop en vul het glas dan verder met een beetje bronwater. Voeg een limoenschilletje toe voor smaak en decoratie.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama