Open menu

stoofpeertjes met geitenkaasWat verzacht een gure herfstdag beter dan de geur van stoofpeertjes die langzaam gaar koken in rode port met kaneel? Als je een hap neemt van deze warme gevulde peren, ben je de kou snel vergeten!

Op een koude herfstavond liepen we door Maastricht, op zoek naar een geschikt restaurant. Zo stil als het was op straat, zo druk was het overal binnen. Aarzelend keken we door het raam van een overvol restaurant, Bokes, dat werd aangeprezen in ons gratis toeristische gidsje van het hotel. De eigenaar zwaaide de deur open en meldde dat hij boven nog één tafeltje had. Wij aarzelden nog meer. Boven? En hoe lang was de wachttijd dan wel niet? Omdat we de kou en het ronddolen zat waren, namen we zijn aanbod toch aan. Een prima beslissing, want de bovenverdieping bleek zeer sfeervol, het personeel snel en oplettend, en het eten voortreffelijk. Ik nam als voorgerecht stoofpeertjes met geitenkaas en salade, wat je met aardappelpuree erbij gemakkelijk kunt opwaarderen tot een hoofdgerecht.

Voor twee personen:
4 stoofperen
een flinke scheut rode port (zo’n 150 ml)
een kaneelstokje
zachte geitenkaas
gemengde sla
geroosterde pijnboompitten
balsamicosiroop

  • Schil de peren, halveer ze en haal het klokhuis en de steelaanzet eruit.
  • Doe de peren in een grote pan, zet ze nét onder water en doe er een flinke scheut port en een kaneelstokje bij. Laat ze minimaal een uurtje zacht koken.
  • Bereid intussen de aardappelpuree en maak als je wilt de sla aan met een dressing.
  • Verwarm de grill voor.
  • Haal de perenhelften uit het kookvocht, doe ze in een ovenvaste schaal en leg op de plek van het klokhuis een hoopje geitenkaas.
  • Zet de schaal maximaal drie minuten onder de hete grill.
  • Schep de puree op de borden, leg er wat salade bij en doe daar de pijnboompitten en de balsamicosiroop overheen.
  • Leg de perenhelften erbij en dien meteen op.

stoofpeertjes met geitenkaas

altMeer restaurants in Limburg:

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama