Open menu

In glaasjes zie je de mooie laagjes van dit heerlijke en feestelijke nagerecht. De trifles, waarin zowel diepvries- als verse frambozen gaan, blijven makkelijk een paar dagen goed, dus ze zijn ideaal om van tevoren te bereiden.

Voor deze trifles gebruik ik meestal waterglazen van 8 x 7 cm. Maar je kunt ook cocktailglazen gebruiken of glazen schaaltjes. Het hoeft allemaal niet zo precies, als je de laagjes maar kunt zien.

Frambozentrifle in glaasjes

voor zes glaasjes

250 g diepvriesframbozen
3 el witte basterdsuiker (of kristalsuiker)
250 ml slagroom
2 el kristalsuiker
4 volle el Griekse yoghurt
6 Time Out granenbiscuits naturel (of vervang eventueel door digestive biscuits)
6 el likeur (wat je lekker vindt, bijvoorbeeld Cointreau, Licor 43, Amaretto)
(of 1 el honing en 5 el water voor een alcoholvrije variant)
150 g verse frambozen

  • Ontdooi de diepvriesframbozen in een pannetje op een laag vuur. Daarbij komt vanzelf water vrij dus dat hoef je niet toe te voegen.
  • Zet het vuur wat hoger zodra de frambozen ontdooid zijn, doe er de basterdsuiker bij, en laat het geheel in een minuut of tien inkoken tot een gelei. Roer regelmatig en let op dat het niet aanbrandt.
  • Laat de frambozengelei in ± tien minuten afkoelen. Dat gaat het snelst als je de gelei uit de hete pan overgiet in een schaaltje.
  • Klop de slagroom met de kristalsuiker stijf. Roer de yoghurt er doorheen.
  • Verkruimel de koeken in een schaaltje. Roer de likeur erdoorheen. Maak je liever een alcoholvrije variant? Kook dan water en honing een paar minuten en gebruik deze honingsiroop in plaats van de likeur. Omdat je individuele glaasjes gebruikt, kun je natuurlijk ook een deel met en een deel zonder alcohol maken.
  • Vermeng het koekmengsel over de zes glaasjes. Duw het een beetje aan. Lepel daarop een laagje van het slagroom-yoghurtmengsel, daar bovenop een laagje frambozengelei, en daar bovenop weer een laagje slagroom-yoghurtmengsel.
  • Dek de trifles af met huishoudfolie en laat ze minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Garneer ze voor het opdienen met verse frambozen.

 


Meer met frambozen!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama