Open menu

yannoh banaanshake 256x192Van Lima kregen we Yannoh opgestuurd: een lekkere koffievervanger met een geheel eigen smaak. Wij vinden het lekker om het puur te drinken, maar we maakten er ook een volwassen shake met banaan mee.

Lima prijst Yannoh aan als alternatief voor koffie met een heel andere smaak. Wij zijn het daar helemaal mee eens, Yannoh is niet een soort koffie, maar een qua smaak op zichzelf staande drank. Caffeïnevrij en biologisch. Wij grijpen graag naar de Yannoh als we al genoeg koffie hebben gehad en zin hebben in iets warms, maar stevigers dan thee. Yannoh is dan een goed alternatief. Wij probeerden de instantversie uit, maar er is ook een filtervariant te koop. Je vindt Yannoh in natuurvoedingwinkels.

Deze Yannohshake met banaan heeft door de licht bittere ondertoon een lekker volwassen smaak.

Yannoh-banaanshake

voor 1 persoon

2 tl Yannoh
1 banaan
75 ml amandelmelk, uit de koelkast
1 dadel

  • Giet 75 ml heet water over de Yannoh, roer even door en laat afkoelen in de koelkast.
  • Snij de banaan in kleine stukjes, doe de stukjes in een zakje en leg 30 minuten in de vriezer.
  • Mix zodra de banaan lang genoeg in de vriezer heeft gelegen alle ingrediënten door elkaar met een krachtige blender, keukenmachine of staafmixer.

Proost!


Dit jaar schrijven wij een aantal keer een artikel in samenwerking met Lima. Lima is een leuk biologisch en vegetarisch merk dat sinds dit jaar zelfs helemaal plantaardig is. Wij krijgen een vergoeding van Lima, maar hebben de inhoud van het artikel zelf geschreven en staan ook volledig achter de inhoud.

yannoh banaanshake

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama