Open menu

aardbeien balsamico thbWie heeft er tijdens deze gure herfst geen heimwee naar de zoete zomer, die nu echt achter ons ligt? Gelukkig komen de laatste Hollandse aardbeien nog net van het land, waardoor we nog nét kunnen genieten van de smaken van de zomer. En laten we dan maar meteen culinair uitpakken, bij een gezellig etentje met familie of vrienden. Het leuke van dit Italiaanse dessert is dat het heel wat lijkt, maar zó op tafel staat.

Zorg voor goede ingrediënten - dat doen de Italianen ook -  dan zal deze bijzondere combinatie de zomer terugbrengen. Voor even dan.

Voor 4 personen

250 g Hollandse aardbeien
3 el balsamico-azijn
1-2 el kristalsuiker
250 g mascarpone
een paar blaadjes verse basilicum

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aardbeien, bestrooi ze met de suiker en voeg de balsamico azijn toe. Hussel, de aardbeien moeten allemaal een dun laagje suiker over zich hebben.
  • Zet de aardbeien in de oven voor ongeveer 10-15 minuten, totdat de aardbeien warm zijn en er een stroperige, maar vloeibare saus ontstaan is.
  • Scheur ondertussen de basilicum in kleine stukjes. Mix deze met de mascarpone. Mascarpone heeft van zichzelf een zoete smaak, dus suiker toevoegen is niet nodig.

Verdeel de aardbeien met saus over 4 schaaltjes, verdeel daarbovenop de mascarpone. Buon appetito!

aardbeien balsamico

Emma, gastredacteur. Ons kaasmeisje houdt ook van lekker veel groenten en fruit.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama