Open menu

altWe hebben er in Nederland een kookmagazine bij: het Jamie magazine, van, hoe kan het ook anders, de Britse chef Jamie Oliver. Zoals we wel van Jamie gewend zijn, is er ook voldoende aandacht voor vegetarische recepten in dit twee-maandelijkse magazine. In het augustus/september nummer dat nu in de winkel ligt, vind je onder andere een vegetarische barbecuespecial.

Wij mochten van Jamie magazine een leuk recept uitkiezen om met jullie te delen. Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen.

Spinazie-paneerburgertjes met muntyoghurt

4 personen
arachideolie
3 tenen knoflook, in plakjes
stukje gember van 5 cm, geschild en geraspt
1 groene chilipeper, zaadjes verwijderd, in plakjes
½ tl garam masala
½ tl van elk: gemalen korianderzaad, komijn en kurkuma
100 g spinazie, gehakt
blaadjes van ½ bosje koriander, fijngehakt
1 kruimige aardappel, gekookt en gepureerd
225 g paneer*
2 el (30g) kikkererwtenmeel*
1 tl bakpoeder
zout/peper

Naan en mangochutney, voor erbij

Muntyoghurt
150 g yoghurt
blaadjes van enkele takjes munt, fijngehakt

* Paneer, een Indiase kaas, en kikkererwtenmeel zijn te koop in Aziatische winkels en natuurvoedingswinkels

  • altFruit knoflook, gember en chilipeper één minuut in een grote pan met antiaanbaklaag. Voeg alle specerijen toe, bak ze één minuut mee en voeg dan de spinazie en koriander toe. Zet het vuur laag en laat de spinazie slinken. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.
  • Doe de aardappel in een grote kom en voeg de afgekoelde spinazie, paneer, het meel, bakpoeder, een kneepje citroensap en flink wat zout en peper toe. Meng goed en maak burgertjes van 4-5 cm. Laat ze minstens 30 minuten in de koelkast staan om stevig te worden. Rooster ze op de barbecue 3-4 minuten per kant tot ze gaar en mooi geschroeid zijn.
  • Roer intussen de munt door de yoghurt. Verhit de naan op de barbecue en verdeel hierover de burgertjes, muntyoghurt en chutney.

Bron: Jamie magazine

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama