Open menu

gele paprikasoep thbDeze week publiceren we elke dag een gang uit het bijzondere, uitgebreide Paasmenu van Hedwig. Stuk voor stuk bijzondere gerechten die het lentegevoel oproepen. Je kunt tijdens Pasen het complete menu serveren of deze week, of op een willekeurig ander 'lentemoment', jezelf en anderen verwennen. Vandaag de tweede gang: gele paprikasoep met truffelaardappelchips en tuinkers.

voor vier personen

2 el olijfolie
900 g gele paprika
250 g gele wortel
1 teen knoflook
1 liter groentebouillon
witte peper
zout
3 truffelaardappels
1 el olijfolie
1 bakje tuinkers
extra nodig: bakpapier

Tip: Verwarm de soepborden voor in een oven op 80 graden

  • Snij de paprika's in blokjes, schil de wortel met een dunschiller en snij deze in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn.
  • Fruit de paprika met de wortel en knoflook in de olijfolie op zacht vuur gedurende vijf minuten. Doe er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat de soep twintig minuten zachtjes koken.
  • Begin intussen met de truffelaardappelchips: schaaf de truffelaardappels met een kaasschaaf in schijfjes, bestrijk ze dun met olijfolie aan weerskanten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappelschijfjes een kwartiertje in een oven van 180 graden.
  • Pureer de soep in een foodprocessor of met een staafmixer samen met de bouillon. Maak de soep op smaak met witte peper en zout (zwarte peper geeft zwarte pikkeltjes en dat zou nou toch zonde zijn van de prachtig gele soep)
  • Doe de soep over in een schenkkan en schenk de soep in de borden. Verdeel er de truffelaardappelchips over de borden in het midden van de soep en garneer met wat tuinkers.

gele paprikasoep 600px

Hedwig, redacteur, ook te vinden op haar eigen site Hedwig's recepten waar ze recepten met voedingswetenswaardigheden combineert.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama