Open menu

pannacotta mango thbDeze week publiceren we elke dag een gang uit het bijzondere, uitgebreide Paasmenu van Hedwig. Stuk voor stuk bijzondere gerechten die het lentegevoel oproepen. Je kunt tijdens Pasen het complete menu serveren of deze week, of op een willekeurig ander 'lentemoment', jezelf en anderen verwennen. Vandaag de vierde en laatste gang: panna cotta van mango met koffiesiroop en walnotencrunch.

voor vier personen

1 grote rijpe mango (=4 dl mangopuree)
1½ dl amandelmelk
1 dl slagroom
1 vanillestokje
3 g agar agar
1 el roomboter voor het invetten van de schaaltjes
extra nodig: vier ondiepe schaaltjes

voor de koffiesiroop:
125 ml vers gezette koffie
50 g bruine basterdsuiker
4 el slagroom

voor de crunch:
60 g walnoten
3  el honing
extra: bakpapier

  • Voorbereiding: schil de mango en snij het vruchtvlees rondom de pit weg en doe in een mengbeker. Pureer de mango met de staafmixer. Snij het vanillestokje door en schraap het binnenste eruit. Doe dit samen met de amandelmelk, de slagroom en de vanillestokjes samen met de agaragar in een kleine steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat nog twee minuten al roerend zachtjes koken. Haal de vanillestokjes eruit en voeg de vanillemelk bij de mango, pureer nogmaals. Vet de schaaltjes goed in met roomboter en verdeel de pannacotta hier over. Laat ze opstijven in de koelkast gedurende enkele uren (zo'n vier uur tot maximaal 8 uur).
  • Ga nu verder met de koffiesiroop: zet de koffie met de basterdsuiker op matig heet vuur, zodat het wel bubbelt, maar niet al te heftig. Laat het af en toe roerend inkoken tot het de structuur heeft van een sausje, voeg er de slagroom aan toe en laat het nogmaals iets inkoken tot het de structuur heeft van schenkstroop. Zet dan het vuur uit en laat de siroop afkoelen.
  • Maak nu de walnotencrunch: hak de walnoten fijn en vermeng deze met de honing. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in een oven op 180 graden gedurende 20 minuten. Houd na tien minuten vast in de gaten of het niet te hard gaat, en schud de crunch gedurende de roostertijd af en toe even om.
  • Haal, wanneer de crunch klaar is, de bakplaat uit de oven, en laat de crunch afkoelen op een bord.
  • Snij voorzichtig de randen van de pannacotta los van de schaaltjes, plaats ze even met de bodem in heet water zodat de pannacotta’s er makkelijker uit komen. Plaats er per schaaltje een bordje op dat groot genoeg is en keer de pannacotta’s op de bordjes.
  • Verwarm de koffiesiroop tot heel lauwwarm en drapeer de saus over de panna cotta’s. Vedeel er de walnotencrunch overheen.

pannacotta mango 600px

Hedwig, redacteur, ook te vinden op haar eigen site Hedwig's recepten waar ze recepten met voedingswetenswaardigheden combineert.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama