Open menu

feestelijke mini tacos thbIn Mexico eet men taco’s als ontbijt bij zogenaamde taqueria’s. Niet de harde taco’s die wij in Nederland kennen, maar kleine wraps gemaakt van verschillende kleuren mais, gevuld met heerlijkheden, die je in twee of drie happen op hebt. Daar komen deze feestelijke hapjes ook vandaan: kleine wraps gevuld met allerhande heerlijkheden, leuk voor een dinertje, maar ook als hapje erg leuk. Lever wel servetjes erbij!

In dit recept zijn vier varianten van de wraps te vinden. Ieder recept is voor 2 personen (2 wraps per persoon) gemaakt, zodat je ook makkelijk kunt verdubbelen. De kleine wraps vind je makkelijk in de reguliere supermarkt.

Wraps met zoete-aardappelhummus & roodlofsalade

2 zoete aardappel (klein)
2 roodlof
1  limoen
olijfolie naar smaak
1 blik kikkererwten (klein)
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 el tahin
1 tl komijnzaad, gemalen
paar stengels bosui
4 kleine wraps

  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukjes. Kook deze in 15-18 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de roodlof in reepjes en meng deze met de helft van de uitgeknepen limoen, olijfolie naar smaak en peper en zout. Snijd de bosui in ringetjes en meng ook deze door de salade.
  • Spoel de kikkererwten af en maak hiervan in een blender of hakmolen samen met de zoete aardappel een puree. Meng samen met de andere helft van de limoen, knoflook, komijn, tahin en olijfolie naar smaak. Maak op smaak met peper en zout.
  • Bereid de wraps zoals aangegeven op de verpakking. Beleg de wraps met de hummus en de roodlofsalade.

Tip: Een stukje rode of jalapeno peper door de hummus is ook erg lekker.

wraps zoete aardappelhummus roodlof

 

Wraps met paprika-jalapenosalsa met burrata en basilicum

1 tomaat, groot
1 paprika
1 verse jalapeno (naar smaak)
1 sjalot (of kleine ui)
1 teentje knoflook, uitgeperst
olijfolie naar smaak
½ limoen
1 burrata (of mini)
paar blaadjes basilicum, gehakt
4 kleine wraps

  • Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de paprika en sjalot in blokjes. Snijd de jalapeno in kleine blokjes en gebruik naar smaak.
  • Meng de paprika, tomaat, sjalot, de helft van de basilicum en jalapeno door elkaar en maak op smaak met olijfolie, uitgeperste limoen en zout.
  • Bereid de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en beleg met de salsa. Verdeel de burrata over de wraps. Verdeel de overgebleven basilicum over de wraps

wraps salsa burrata

Wraps met groene asperges, paddenstoelen en refried beans

1 klein blikje kidney- of zwarte bonen
1 teentje knoflook, uitgeperst
½ imoen
1 tl komijn
100 g paddenstoelen naar keuze
100 g aspergetips
2 el crème fraiche
olijfolie naar smaak
4 kleine wraps

  • Spoel de bonen af en laat uitlekken. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de bonen kort samen met de knoflook. Voeg een scheutje water toe, zodat de bonen net kunnen pruttelen. Laat ze 5 minuten pruttelen en prak ze plat met een vork of pureestamper. Voeg nog een klein scheutje toe en herhaal de stap hiervoor. Maak op smaak met de uitgeknepen limoen, komijn, peper en zout. Het moet een dikke puree worden.
  • Bewaar de schil van de limoen.
  • Grill ondertussen de groene asperges in een grillpan en bak de paddenstoelen (in stukjes) in een koekenpan.
  • Bereid de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smeer de crème fraiche op de wraps en verdeel de groene asperges en paddenstoelen over de wraps. Schep de refried beans bovenop. Rasp de limoenschil over de wraps.

wraps groene asperges paddenstoelen refried beans

Wraps met auberginekaviaar, sesam en limoensaus

2 aubergine
1 limoen
1 tl korianderzaad, gemalen
150 ml yoghurt
2 el granaatappelpitjes
olijfolie naar smaak
4 kleine wraps
1 el sesamzaadjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de aubergines in de oven en laat deze 20-30 minuten roosteren, totdat ze zacht en gaar zijn. Laat afkoelen.
  • Trek het vel van de aubergine en hak het vruchtvlees fijn. Laat uitlekken in een dunne zeef. Meng de aubergine met de helft van de uitgeknepen limoen, klein beetje olijfolie, koriander, peper en zout.
  •  Rasp de overgebleven limoen en knijp deze uit. Meng door de yoghurt (er mag ook een beetje mayo bij, als je dat lekker vindt), en maak op smaak met peper en zout.
  • Bereid de wraps zoals aangegeven op de verpakking en rooster het sesamzaad. Schep de aubergine kaviaar op de wraps. Druppel hierover de yoghurt-limoendressing en verdeel de granaatappelpitjes en het geroosterde sesamzaad eroverheen.

wraps auberginekaviaar

Freya, gastredacteur, is receptontwikkelaar. Haar passie is koken en haar grote liefde zijn haar zoontjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama