Open menu

kaneelijs chocolade noten thbVaak worden kerstmiddagen  besteed aan wandelen, of wordt de middag gevuld met gezellig spelletjes doen en mooie gesprekken bij koffie en aangeklede borrel. Zo gaat het er in ieder geval bij ons wel aan toe. In tegenstelling tot andere etentjes is er dan niet zo heel veel gelegenheid voor tijdrovende voorbereidingen. Daarom houden we het diner graag simpel met Kerst. Dit dessert is dan ook een ideale afsluiter van het kerstdiner, van tevoren te maken en in een vloek en een zucht klaar.

voor vier porties

500 ml kaneelijs
75 g gemengde ongebrande noten
100 g pure chocolade

  • Laat de bak kaneelijs een half uurtje wat zacht worden in de koelkast.
  • Intussen hak je de noten en chocolade grof met een groot mes op een plank. De noten schieten in het begin door de keuken, maar eenmaal aan het hakken worden ze wel stabieler. En met de hand hakken is lekkerder dan wanneer je ze in een molentje hakt.
  • Haal het ijs uit de koelkast en doe over in een ruime kom. Roer er door middel van een vork de gehakte noten en chocolade doorheen. Doe over in een diepvriesdoos en zet het ijs tot gebruik in de vriezer.

Bij het opdienen is het leuk om er wat kaneel over te strooien. Lekker met een espresso en een glaasje amaretto

kaneelijs chocolade noten

 

Hedwig, redacteur, ook te vinden op haar eigen site Hedwig's recepten waar ze recepten met voedingswetenswaardigheden combineert.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama