Open menu

pastinaak truffelsoep thbNu de kerstdagen in zicht komen, zijn de meeste plannen voor kerst al gemaakt. Gourmetten, traditioneel kerstdiner of toch shared dining? De laatstgenoemde manier wordt steeds populairder, omdat dit voor veel minder druk van de gastheer of gastvrouw zorgt. Iedereen neemt een gerecht mee, waardoor er meer diversiteit is in de gerechten. Dat zorgt er vaak voor dat de eters kennismaken met nieuwe gerechten. Aan ons de taak om ze vervolgens te verrassen met heerlijke verschillende kerstrecepten die allemaal vegetarisch zijn.

Shared dining - kies het voorgerecht

Mag je dit jaar een voorgerecht verzorgen? Zorg voor goede ingrediënten, bijvoorbeeld kwaliteit vleesvervangers. Naast goede ingrediënten is het opmaken van de borden ook van groot belang. Als iedereen voor het voorgerecht klaar zit, probeer je natuurlijk direct een blik die ‘wow’ uitstraalt te verkrijgen. Laat je dan inspireren door onze vegetarische voorgerechten.

Voorgerecht 1: de looks

We hadden het net over de ‘wow’-blik verkrijgen. Dat gaat zonder twijfel lukken met het volgende simpele gerecht: tomatensoep in kerstsfeer. Niet moeilijk te maken, maar wel met een uitzonderlijk resultaat. De kerst-tomatensoep heeft een crème-fraîche-laag in de vorm van een kerstboom. Hoe kerst wil je het hebben?

Voorgerecht 2: Traditie met een twist

Wie van tradities houdt, weet dat een carpaccio het altijd goed doet. Dit jaar doen we het anders, namelijk met bieten. De bietencarpaccio is vol van smaak en ziet er net zo mooi uit als een rundercarpaccio (of misschien wel mooier!). Traditie en vega: perfect.

Voorgerecht 3: Vergeten groente in combinatie met populair ingrediënt

Een van de leuke aspecten van vegetarisch koken is dat je kan experimenteren met verschillende soorten groente en fruit. In dit gerecht maken we gebruik van de ‘vergeten groente’ pastinaak en combineren we het met de populaire truffel. Het resultaat: pastinaak truffelsoep.

Conclusie

Vegetarisch koken is niet moeilijk, is vooral leuk en zorgt vaak voor positieve verrassing bij de eters. Heb je toch moeite met vegetarisch koken, bekijk dan de eerste hulp bij vegetariër op deze site.

pastinaak truffelsoep

Dit artikel is in samenwerking met Jumbo geschreven.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama