Open menu

babyaubergines thbDit leuke recept is een mooi borrelhapje, fijn voor de komende feestdagen. De rozenhangop geeft het gerecht een leuke duizend-en-één-nachttwist.

Dit is één van de twee recepten van ons die is opgenomen in de leuke Culinaire Scheurkalender 2013 van Karin Luiten en Onno Kleyn.

Als je groenteboer geen baby-aubergines heeft, dan zou je kunnen vragen of hij ze wil bestellen bij Purple Pride. Als je helemaal geen groenteboer hebt, maar een supermarkt, maak het gerecht dan met grote aubergines, en snij die in grote stukken.

baby aubergines

Borrelhapje voor 5 personen
10 baby-aubergines
250 g yoghurt
1 el gedopte ongezouten pistachenoten
1 gedroogde abrikoos
+/- 1 tl rozenwater (toko of Turkse winkel)
scheutje olijfolie
snufje zout
rasp van 1/4 citroen
eventueel pul biber

  • Leg een schone theedoek in een zeef. Giet de yoghurt in de theedoek. Bind de theedoek dicht met een groot elastiek en hang hem op een koele plek op. Laat de yoghurt tenminste vier uur uitlekken, maar een nacht lang kan ook. De uitgelekte yoghurt is je hangop.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Halveer de aubergines in de lengte, smeer de snijvlakken in met een beetje olijfolie en leg met de bolle kant naar onder 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • Leg de abrikoos in een schaaltje, kook wat water en giet dat over de abrikoos, laat 10 minuten wellen. Droog de abrikoos af en hak hem heel fijn.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Meng de noten, de abrikozen, de citroenrasp en een snuf zout door de hangop. Meng voorzichtig het rozenwater door de hangop. Het ene merk is sterker dan het andere, begin dus eerst met wat drupjes en voeg dan langzaam naar smaak meer toe.
  • Verdeel kleine toefjes rozenhangop over de auberginehelften. Bestrooi eventueel met wat pul biber.

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama