Open menu

Tahindressing thbVan Lima kreeg ik een pot bruine tahin om iets lekkers mee te maken. Normaal gebruik ik vaak witte tahin, maar de bruine tahin blijkt lekker notig te smaken. Eigenlijk veel aromatischer dan de witte. Ik maakte er een saladedressing mee met lichte miso.

De notige tahin, de zoute miso en het frisse accent van de citroen zorgt voor een hele goede combinatie. 

2 el tahin
1 el witte miso (de lichtste die je kunt vinden. Deze miso is eigenlijk lichtbruin/geel en niet echt wit)
Sap en schil van een halve biologische citroen
4 el water

  • Mix alle ingrediënten door elkaar met een keukenmachine (of staafmixer). Schraap de tahin van de zijkanten en bodem los en draai nog even door.
  • Je krijgt nu een hele gladde dressing.
  • Is het mengsel nog wat dik? Voeg dan nog een klein beetje water toe. 

Deze dressing is lekker over gestoomde groenten als broccoli of bloemkool en geserveerd op bruine rijst. Ook lekker door ijsbergsla met wortel.

Tahindressing 

Dit jaar schrijven wij een aantal keer een artikel in samenwerking met Lima. Lima is een leuk biologisch en vegetarisch merk dat sinds dit jaar zelfs helemaal plantaardig is. Wij krijgen een vergoeding van Lima, maar hebben de inhoud van het artikel zelf geschreven en staan ook volledig achter de inhoud.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama