Open menu

Wanneer je begint met het maken van bento's, zul je merken dat het hebben van een goede voorraad enorm handig is. Hoe leuk het ook is, dat inpakken van je lunch, weinig mensen staan er twee uur eerder voor op.

Vooral een goede vriezervoorraad kan je helpen. Het enige dat je 's morgen hoeft te doen is het eten uit de vriezer pakken, in je lunchbox doen en eventueel aanvullen met sla, vers fruit en bijvoorbeeld een stukje stokbrood. Je lunch blijft, omdat je het bevroren meeneemt, een paar uur lekker koel.

Je kunt je vriezer volstoppen met muffins, broodjes, lasagne, frittata, hartige taart, geblancheerde groenten als broccoliroosjes, samosa's en diepvries-fruit. Het is handig om de etenswaren te voorzien van een etiket met datum en naam, zodat je weet wat je, met je slaperige ochtendhoofd, pakt.

Mini-quiches zijn ideaal voor bentoliefhebbers. Ze zijn snel gemaakt, snel ingevroren, snel ingepakt en snel weggehapt. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van hartige taartdeeg uit een pakje. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf deeg te maken. Bij de natuurwinkel verkopen ze volkoren bladerdeeg, en die is erg lekker.

Mini-bieslookquiches

Dit recept is voor 10 bieslookquiches.

10 plakjes deeg voor hartige taart (vriezer)
bekertje crème fraîche (125 ml)
2 eieren, losgeklopt
100 gram geraspte oude kaas
25 gram verse bieslook
zout en peper

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Laat de plakjes deeg ontdooien.
  • Vermeng de crème fraîche met het ei en de geraspte kaas. Knip de bieslook fijn en roer het door het mengsel. Maak het op smaak met zout en peper.
  • Neem een ingevette muffinvorm en bekleed de vormpjes met de plakjes deeg. Snijd of knip het teveel aan deeg weg. Vul de bakjes met het eimengsel en zet de vorm in de oven.
  • Bak de quiches in een half uurtje bruin en gaar.

Laat de quiches goed afkoelen voor je ze invriest.

In deze bento zit een bieslookquiche met sla en een salade van rijpe pruimen met citroensap en feta.

Meer leuke lunches


Meta van Gijn is verslingerd aan het maken van bento's en andere lekkere, mooie lunchgerechten. Op haar website notmylunch.nl vind je lunchideeën voor kinderen en volwassenen.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama