Open menu

altKen je dat? Van die dagen dat je nerveus bent, of boos, of enorm moe, of in het gunstigste geval, tot over je oren verliefd?
Van die dagen waarop je eigenlijk de gordijnen dicht zou willen doen en in je bed zou willen blijven met een grote stapel films en een nog grotere stapel chocoladerepen? En dat je dan toch naar je werk moet?

Op dat soort dagen kun je maar het beste je broodtrommel vullen met lekkere dingen. Even een dag geen boterham met sla en kaas, maar aardbeien met slagroom, applecrumble, puddingbroodjes en chocoladecake.

Een tijd geleden ging ik op zoek naar een recept voor chocoladepasta. Over het maken van chocopasta is veel geschreven en het aantal recepten daarvoor op internet is erg groot. Ik koos voor de meest eenvoudige manier, namelijk die waarbij je maar drie ingrediënten gebruikt: chocolade, boter en gecondenseerde melk. Het was niet moeilijk, het resultaat was goed en wat mij betreft is zelfgemaakte chocoladepasta ideaal om op bovengenoemde dagen mee te nemen in je brooddoos. Eerste Hulp Bij Ongeluk.

alt

Chocoladepasta 

  • 150 gram pure chocolade
  • 80 gram boter
  • 180 ml gecondenseerde melk

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze samen met de boter au bain marie. Roer tijdens het smelten af en toe even door.
Als de chocolade en de boter helemaal gesmolten zijn en goed vermengd, roer je de gecondenseerde melk erdoor. Giet het warme mengsel in een schone pot.
De pasta kun je ongeveer een week bewaren buiten de koelkast.

Ik maakte ook pasta van witte chocolade. Die lukte ook, maar de bruine chocopasta was het lekkerst.


Meta van Gijn is verslingerd aan het maken van bento's en andere lekkere, mooie lunchgerechten. Op haar website notmylunch.nl vind je lunchideeën voor kinderen en volwassenen.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama