Open menu

gevuldepaprikabento thbIk hoor je denken: “Ah! Daar is 'ie weer: de gevulde paprika”. En dat snap ik. Ik heb zelf in de loop der jaren ook een lichte aversie ontwikkeld tegen gevulde groenten, en dat heeft vooral te maken met die eeuwige gevulde courgette (met mais uit blik en geraspte kaas), die je als vegetariër standaard krijgt bij vleesgeörienteerde restaurants.

 

Toch vraag ik je de gevulde paprika, net als ik, te heroverwegen. Als het gaat om bento's maken is dit namelijk wel een heel geschikt gerecht. Je gebruikt de paprika als bakje waarin je je favoriete quichevulling bakt. Kun je ze tussen de middag zo, koud, uit het vuistje eten. (Of natuurlijk met mes en vork als je op een chique kantoor werkt.)

Onderstaand recept is voor 4 halve paprika's. Ik maak ze meestal wat lager, namelijk zo hoog als mijn bentobox is, door nog een stuk weg te snijden.

bento met gevulde paprikas

Je hebt nodig:

2 paprika's
1 prei, in dunne reepjes
olijfolie
scheutje azijn
2 eieren
100 ml crème fraîche
100 g geraspte kaas
zout & peper

Zo maak je ze:

Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Zet ze met de open kant naar boven in een ingevette ovenschaal.
Was de prei grondig. Bak de prei aan in wat olijfolie. Voeg een scheutje azijn toe en laat de prei een beetje afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Klop de eieren los met crème fraîche en maak het mengsel op smaak met zout en peper. Roer de kaas en de prei erdoor.
Vul de paprika's met het preimengsel en bak ze een half uur tot ze gaar en bruin zijn.

Laat de paprika's helemaal afkoelen voor je ze inpakt in je bento. Invriezen kan ook! Hoef je er 's morgens alleen een paar in te pakken met wat brood. Sneller kan niet.

Meta van Gijn is verslingerd aan het maken van bento's en andere lekkere, mooie lunchgerechten. Op haar website notmylunch.nl vind je lunchideeën voor kinderen en volwassenen.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama