Open menu

eitjes arabia thbEerder bespraken we het kookboek 'Arabia bij je thuis'. Vandaag een recept uit dit boek. Deze eitjes zijn van origine Turks, maar het gebruik van hartige warme yoghurt zie je in het hele Midden-Oosten. Het is een heerlijk lunch- en brunchgerecht, maar ook super voor een makkelijke avond.

Voor 4 personen
milde olijfolie
4 verse eieren
1 teentje knoflook
200 g dikke volle yoghurt
3 takjes munt
rasp van 1 citroen
frisgroene olijfolie
zout

  • Verhit een scheutje milde olijfolie in een koekenpan en bak de eitjes (naar smaak met lopende of gestolde eidooier) op laag vuur.
  • Rasp de knoflook fijn boven de yoghurt, voeg naar smaak wat (grof) zout toe en meng goed. Verdeel de yoghurt over de eitjes in de koekenpan en laat kort mee warm worden.
  • Snijd de blaadjes munt fijn.
  • Laat de eitjes met de warme yoghurt op 1 groot bord of op 4 kleine bordjes glijden. Bestrooi met de munt, het citroenrasp, eventueel nog wat extra zout en besprenkel royaal met wat frisgroene olijfolie.

Lekker met verse Turks pide, flatbread of ander Arabisch brood.

Dit recept en deze foto komen uit het kookboek Arabia bij je thuis van Nadia Zerouali en Merijn Tol. Lees hier onze recensie.

eitjes arabia

 

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama