Open menu

broodjevegakip thbSinds ik vegetariër ben mis ik echt niks. Maar dit Surinaamse pittige broodje vond ik toch altijd wel erg lekker. Het oorspronkelijke recept, dat ik van een collega kreeg, was alleen niet vegetarisch. Dus paste ik het een beetje aan en maakte deze diervriendelijke versie.

Broodje 'kip' kerrie

Voor 2 of 3 broodjes

1 el olijfolie
1 ui
3 tenen knoflook
1 tl sambal
1 bouillonblokje
water
1 el kerriepoeder
2 tomaten
1 el tomatenpuree
1 pakje kipstukjes van de Vegetarische Slager

broodjevegakip

  • Zet alles klaar zodat je straks bij je pan kunt blijven. Snipper de ui en de knoflook en snijd de tomaat in kleine stukjes.
  • Verwarm de olijfolie en fruit hierin de uien tot ze goudgeel zijn. Voeg daarna de knoflook en de sambal toe.
  • Na een minuutje kan het bouillonblokje erbij, plet deze in de pan, en doe er een scheutje water bij zodat het blokje op kan lossen en het niet aanbrandt.
  • Nu kan het kerriepoeder erbij. Weer een scheutje water erbij en het geheel ongeveer tien minuten flink doorbakken. Hoe langer je de kerrie bakt hoe lekkerder het smaakt. Elke keer als de pan te droog lijkt te worden een beetje water erbij zodat het een smeuiige jus blijft, en roer steeds goed.
  • Voeg de tomaten en de tomatenpuree toe en bak dit twee minuten mee.
  • Als laatste doe je de vegetarische kipstukjes erbij. Verwarm alles nog een paar minuten door. Als het te vochtig is kun je het nog even laten indikken door het op de hoogste stand te laten bakken. Blijf wel goed roeren anders bakt het aan.

Dit is erg lekker op een Turks broodje, pitabroodje of gewoon een pistoletje. Je kunt de kipstukjes ook eens vervangen door hardgekookte eieren. Het combineert ook goed met rijst of een rotivel.

 

alt Meer Surinaams!

 

 

 

 

 

 

 

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama