Open menu

havermoutmetbosvruchten thbHavermout hip? Le Pain Quotidien, een keten waar je lekker kunt ontbijten lunchen en waarvan we recent het kookboek bespraken, krijgt het voor elkaar. Dit ontbijtgerecht is jummie, zeker nu de bessen in het seizoen zijn.


Onze recensie van het Le Pain Quotidienkookboek lees je hier.

Ontbijtgerecht voor 4 personen
6 dl water
150 g langkokende of instanthavermout
500 g gemengde bosvruchten (zoals bosbessen, aardbeien, frambozen, zwarte bessen, kruisbessen, bramen en kersen)
4 el agavesiroop of acaciahoning

Voor erbij:
2,45 dl sojamelk
4 el vlas- of lijnzaadolie
2 tl vlas- of lijnzaad
havermoutmetbosvruchten

 

  • Breng het water aan de kook en voeg de havermout toe. Breng het weer aan de kook en laat de havermout op laag vuur 20-25 minuten sudderen, tot hij indikt; roer af en toe. Zet de havermout minstens een uur apart tot hij al het vocht heeft opgenomen. Als je instanthavermout gebruikt, volg je de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe intussen de vruchten en agavesiroop of acaciahoning in een pan en breng alles op hoog vuur aan de kook. Laat één minuut koken, haal de pan van het vuur en zet apart.
  • Giet de sojamelk over de gare havermout en warm het mengsel al roerend vijf minuten op. Verdeel de havermout en de vruchten over vier kommen en roer alles door elkaar. Sprenkel één eetlepel olie over elke portie en bestrooi die dan met het vlas- of lijnzaad. Serveer meteen.

Van dit gerecht kun je heel gemakkelijk grotere porties maken, omdat je de gare havermout vijf dagen kunt bewaren in de koelkast: voeg 60 ml sojamelk per portie toe, warm het mengsel op en voeg de vruchten, de olie en het vlaszaad toe. Je kunt de havermout ook invriezen. Laat hem na het koken afkoelen in een grote ondiepe schaal, verdeel de afgekoelde havermout in porties en bewaar die in diepvriesbakjes. Hij is in de vriezer drie maanden houdbaar.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama