Open menu

quinoa-ontbijtIn mijn kinderkookboek uit 1978 was ik altijd geïntrigeerd door drie illustraties met daaronder de teksten: eet 's morgens als een keizer, 's middags als een koning en 's avonds als een bedelaar. Het strookt niet helemaal met onze gewoontes en tijdschema's, maar het idee is best aardig.

Het belang van goed ontbijten wordt regelmatig onderstreept en zelf kan ik ook niet zonder. Maar ja, dat tijdschema hè? Doordeweeks schenk ik snel een kom biogarde in, muesli met noten en vruchten erbij, roeren maar en klaar. In het weekend kan ik er wat meer werk van maken, en eerlijk gezegd: zoveel werk is dit recept nu ook weer niet!

Een echt powerontbijt met gezonde eiwitten (quinoa), koolhydraten (banaan) en vetten (chiazaad), extra lekker gemaakt met kaneel en chocolade. Neem je er een glas versgeperst sinaasappelsap bij, dan ben je al meteen een heel eind met je portie dagelijks benodigde voedingsstoffen.

Een grote eter met een aantal actieve uren voor de boeg kan hier de hele ochtend op teren. Twee kleine eters die een rustiger programma hebben, kunnen deze hoeveelheid delen.

1-2 personen

75 g quinoa
1 banaan
1 el chiazaad (natuurwinkel)
1/2 tl kaneel
een beetje geraspte pure chocolade

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de banaan in plakjes.
  • Laat de banaan, als het vocht in de pan van de quinoa bijna is opgenomen, even meewarmen.
  • Voeg chiazaad en kaneel toe en roer alles voorzichtig door.
  • Garneer met de geraspte chocolade of roer deze er ook doorheen.

Warm geserveerd het lekkerst.

quinoa-ontbijt

Judith, gastredacteur, twittert bovendien over lekker, gezond en bewust eten via Twitter.com/veggiejudy.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama