Open menu

lunchfrittata thbVroeger maakte mijn vader vaak frittata voor me klaar. Het is een makkelijk en snel gerecht. Vergelijk het met een dikke, stevige omelet, waar je ook nog aardappelen en kaas aan toe kunt voegen. Ik maak het nu ook nog vaak klaar, maar dan met de klassieke smaken ui en tijm. Daarbij maak ik dan een lichte salade en snij ik enkele stukjes ciabatta af. Zo heb je snel een voedzaam lunchgerecht en is het een keertje iets anders dan die boterhammen met kaas!

Voor 2 personen

2 rode uien
klontje roomboter
6 eieren
snufje peper
snufje zout
4 takjes tijm
50 g Parmezaanse kaas (Montello is vegetarisch gestremd)

  • Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Neem een pan met antiaanbaklaag en smelt er de roomboter in. Fruit de ui in de pan op een zacht vuurtje.
  • Breek de eieren open in een aparte kom en voeg een snufje zout en peper toe. Rits de blaadjes van de tijmtakken en rasp de Parmezaanse kaas. Kluts alles goed. Giet daarna de eieren in de pan met de ui en zet het deksel op de pan.
  • Draai na een vijftal minuten de frittata om, zet het deksel terug op de pan en bak de frittata nog eens vijf minuten.
  • Serveer de frittata warm met een frisse groene salade en enkele stukjes ciabattabrood.

Buon appetito!

lunchfrittata

Sarah, gastredacteur tot 2016, kookt niet alleen lekker Italiaans maar nog veel meer. Is ook te vinden op haar blog South and Pepper.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama